ientense, praktijk voor energie en ontspanning 
      
 

VoetreflexPlusVoetreflextherapie bestaat al heel erg lang. Er zijn tekeningen gevonden op een graftombe in Egypte, waaruit men opmaakt dat het al meer dan 4000 jaar bestaat.

De Chinese artsen gebruiken het sinds ongeveer 2000 jaar.
Reflexzone is een zone op de voet of hand die weerspiegeld wordt door een corresponderend deel van het lichaam. Door druk hierop te geven of deze zones te masseren ontstaat er een reactie in het corresponderende deel in het lichaam.

Door je voeten te laten masseren kun je heerlijk ontspannen en ga je uit je hoofd en zak je langzaam in je lichaam zodat je weer gaat voelen in plaats van denken. Het voordeel hiervan is dat je rustiger gaat ademen waardoor je ook rustiger wordt. Het is niet alleen één moment van ontspanning. Het werkt door.

Door meerdere behandelingen te ondergaan kan er innerlijk bewustzijn ontstaan in bepaalde gedragspatronen waar je misschien last van had of in bleef hangen. Dit kan positieve effecten hebben op bijvoorbeeld stresshantering, slaapproblemen, hoofdpijn en andere ongemakken die veroorzaakt kunnen worden door bepaalde denkpatronen die met stress of onrust te maken hebben.


VoetreflexPlus is meer dan alleen gewone voetreflex. Hierbij werk ik met Westerse en Chinese technieken, wat een grote meerwaarde heeft doordat deze technieken elkaar versterken.

Het is ook veel meer dan de lichaamsdelen of organen die weerspiegeld worden in de voeten die we masseren aan de hand van klachten. VoetreflexPlus therapie helpt je ook om emotioneel in balans te komen. Het geeft je inzichten en helpt je evenwichtiger in het leven te staan. In mijn praktijk gebruik ik veel energetische voetmassages, welke zelfs bij chronische ziekten kunnen zorgen voor alleen al meer energie doordat de geblokkeerde energie weer in beweging komt.


Ook vertellen je voeten een verhaal. Door naar de opbouw, lengte en breedte van de voet en de tenen te kijken kan ik een vertaling maken van wat je voeten laten zien en hoe je bijvoorbeeld omgaat met informatie verwerking, loslaten van emoties en daadkracht om echt dingen te manifesteren.


Natuurlijk werk ik klachtengericht en daarom combineer ik ook diverse grepen en technieken. Ik merk dat een combinatie van wat ik voel dat nodig is, of wat ik hoor dat je nodig hebt, het beste resultaat geeft. Elke behandeling kan daardoor anders zijn. Ook ligt het aan hoe je je op dat moment voelt en wat je op dat moment nodig hebt of aan kunt. Soms heb je meer rust in je hoofd nodig en soms wat meer ontspanning in de rest van je lichaam. Een andere keer kan het zijn dat er wat meer aandacht nodig is voor je hormonen of darmen bijvoorbeeld. Ik ga ook uit van het principe dat als je emotioneel in balans bent, veel klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Daarom werk ik altijd op meerdere lagen en manieren.

Ik maak gebruik van VoetreflexPlus therapie waarbij ik de Chinese geneeswijzen gebruik. Ik kijk ook naar meridianen en betrek de 5 elementenleer hierbij. Ook geef ik daarom voedingsadvies op basis van de 5 elementenleer.

VoetreflexPlus kan ingezet worden bij klachten zoals:
• hoofdpijn
• nek- en rugpijn
• hormonale klachten
• spijsverteringsklachten
• slecht slapen
• stress/onrust
• angst/depressie
• burn-out

Bij klachten waarvan je niet weet wat de oorzaak is raad ik je aan eerst naar de huisarts te gaan.